Ga naar de inhoud

Nieuws

Bomen van A tot Z

5 mei 2022
Bomen van A tot Z

Het is handig zoeken in die bomenboeken en op websites; alle bomen van A-Z gerubriceerd. De realiteit is meestal anders. Maar zo niet op de Floriade. Daar staan alle bomen, van A-Z geplant en dat is uniek in Nederland. Het is één van de aspecten die de Floriade zeer de moeite waard maken om te bezoeken. Een dobberend bos is ook niet iets dat je regelmatig voorbij ziet komen.

Naast de soorten van de bomen die er al stonden voor de Expo en behouden konden blijven, zijn er maar liefst 700 boomsoorten bijgekomen. Zo’n 140 kwekers hebben 2.500 bomen aangeleverd. Daarnaast zijn er 50.000 heesters en vaste planten en ontzettend veel bloembollen de grond ingegaan.

De bomen, heesters, struiken en bollen van het arboretum zijn allen geleverd door kwekers en tuinders uit Nederland en vormen daarmee een collectieve inzending van de Nederlandse tuinbouwsector.

Het arboretum maakt Floriade niet alleen een fijne plek voor mensen, maar ook voor dieren. Langs de boulevard is bijvoorbeeld gekozen voor beplanting waar bijen en andere bestuivers gek op zijn. Deze zul je dus zeker horen zoomen als je er bent.

Genoeg te zien dus op de Floriade! De Floriade is te bezoeken tot 9 oktober 2022.