Ga naar de inhoud

Nieuws

Handboek Bomen 2022 beschikbaar

5 mei 2022
Handboek Bomen 2022 beschikbaar

Sinds 19 mei is Handboek Bomen 2022 beschikbaar. Handboek Bomen is een uitgave van Norminstituut Bomen voor gemeenten en organisaties in de bomenvakwereld. Handboek Bomen 2022 is ingrijpend geüpdatet ten opzichte van versie 2018.

Het Handboek is een technisch document dat voornamelijk geschikt is voor de professionele gebruikers. Overheden gebruiken dit Handboek bij de aanbesteding van werken die te maken hebben met bomen in de openbare ruimte. Het leest dus niet lekker weg zoals een roman of een spannende thriller 😊. Wel kun je er alle informatie vinden over het ontwerp, de realisatie en beheerprocessen van bomen.

De informatiebladen op deze site sluiten qua inhoud aan op het Handboek Bomen, maar zijn toegankelijker voor een breed publiek. In de loop van 2022 worden deze onderwerpen uitgebreid en ontstaat er een soort spiegeldocument van het Handboek Bomen.

Alleen dan kort, bondig en in eenvoudige taal. Mocht je het Handboek tóch willen lezen dan, is deze te raadplegen via de Kennisbank.