Ga naar de inhoud

Actueel

Lees hier alle actualiteiten en alles over leuke activiteiten voor de echte boomliefhebber.

Nieuws

Tentoonstelling De Groene Bocht in het Grachtenmuseum Amsterdam

Laat je meevoeren in het verhaal over de aanleg van de grachtengordel in de 16e en 17e eeuw. De Groene Bocht is van 4 juli t/m 1 december 2024 te zien in het Grachtenumuseum in Amsterdam.

Nieuws

Kom kijken naar de Nederlandse klimkampioenschappen voor Boomspecialisten

Ontdek de vaardigheden van boomverzorgers tijdens deze spannende klimwedstrijden, georganiseerd door de Kring Praktiserende Boomverzorgers (KPB-ISA). Het evenement vindt plaats van 23 tot en met 25 mei in Waalre.

Nieuws

Waarom zijn monumentale bomen belangrijk?

Monumentale bomen zijn net als oude gebouwen belangrijk. Ze kunnen zelfs een speciale status krijgen, net als een monumentaal huis. Maar wat maakt een boom nou zo bijzonder dat hij deze status krijgt?

Nieuws

Waarom bloeien bomen?

Waarom bloeien bomen eigenlijk? De meeste bomen doen dat om te overleven. Op die manier kunnen genetisch nét iets andere bomen ontstaan die mogelijk méér kans hebben te overleven in een nieuw klimaat.

Nieuws

Organiseer ook een boomfeestdag met kinderen!

Het plantseizoen is in volle gang. Het is eindelijk droog en de lente komt snel dichterbij. Er moeten nog heel veel bomen geplant worden. Betrek daar...

Nieuws

NK tegelwippen goed voor bomen

Meer ruimte voor bomen door tegelwippen? Van 21 maart t/m 31 oktober 2024 gaat het NK Tegelwippen weer plaatsvinden! Iedereen kan meedoen door tegels...

Nieuws

Handboek Bomen Junior

Speciaal voor kinderen, maar ook voor beginners waar het gaat om bomen, is er Handboek Bomen Junior - Planten Bomen. Een vrolijk en leerzaam boekje. Want jong geleerd is oud gedaan, toch? In zes korte, beeldende hoofdstukken worden alle facetten van het planten van bomen doorgenomen.

Nieuws

Functies van bomen

Bomen bepalen ons leefklimaat. Ze geven zuurstof en schaduw. Mensen voelen zich fijn in de buurt van bomen, kinderen spelen er graag en bomen geven rust en ontspanning. En nog heel veel meer...

Nieuws

Handboek Bomen 2022 beschikbaar

Sinds 19 mei is Handboek Bomen 2022 beschikbaar. Handboek Bomen is een uitgave van Norminstituut Bomen voor gemeenten en organisaties in de bomenvakwereld. Handboek Bomen 2022 is ingrijpend geüpdatet ten opzichte van versie 2018.